Intretinere

HomeIntretinere

Intretinerea suprafetelor de marmura sau granit trebuie sa se faca folosind solutii speciale de curatenie, special destinate acestor tipuri de materiale.
In cazul utilizarii altor tipuri de solutii de curatare trebuie sa stiti ca substantele chimice continute de acestea duc rapid la curatarea solutiilor de protectie aplicate anterior pe materiale, matuiesc si deterioreaza finisajul marmurei sau granitului.
Trebuie mentionat ca indepartarea efectelor produse de utilizarea unor solutii nerecomandate este cu mult mai dificila si costisitoare decat utilizarea unor solutii special concepute pentru curatarea marmurei sau granitului.

Nerespectarea recomandarilor anterioare privind protejarea suprafetelor de marmura si granit, impreuna cu alti factori (umiditate, actiunea directa a razelor soarelui in cazul marmurei, traficul intens, deteriorarea accidentala etc) duce la necesitatea reconditionarii acestora.
Pentru reconditionarea suprafetelor de marmura sau granit se va utiliza o masina speciala de curat / slefuit si se va avea in vedere indeplinirea unor etape de lucru, avand ca scop final uniformizarea si lustruirea suprafetelor respective.
Pentru reconditionare se vor folosi perii de curatare si pietre abrazive de diferite granulatii, in functie de gradul de deteriorare.